Har ni en egen catering? Det är underbart när man får arbeta med det som man älskar mest av allt. Om ni brinner för catering och ser det som meningen med sitt yrkesliv att få nöjda kunder som verkligen gillar den mat som man gör, ger en extra kick i livet. Om man dessutom ser en fin vinst i sitt arbete, är det ännu bättre. Att få in intäkter för den mat som man lagar är ett stort plus och som gör att man kan växa som företag; få in fler kunder som i sin tur genererar bättre intäkter är det som gör att man utvecklas själv också, inte bara företaget. Att våga ta fler steg i livet är ett plus.

Hinner du med företagets ekonomi?

Men hinner du med allt som du vill hinna med? Om det blir splittrande att både hinna göra maten och att hinna med ekonomin i företaget blir det verkligen en utmaning och någonting som behöver lösas. Och hittar man inte lösningen, kan det lätt bli utmattande att ha så mycket att göra att man inte hinner lösa de problem som kan uppstå när man inte hinner med exempelvis företagets ekonomi. En sådan sak kan dränera en på energi och kraft, i stället för att få energi när man arbetar.

Anlita redovisning av firma

Då är det bra mycket bättre att anlita en firma som kan ta hand om allt det som man aldrig hinner med. Det innebär att till exempel antingen en gång i månaden överlämna alla fakturor och kvitton en gång i månaden, så tar firman hand om det åt en. Eller så kan man använda sig av en digital tjänst, där man scannar kvitton och fakturor, som firman löpande tar hand om. Det kallas löpande bokföring och innebär att firman tar hand om allt löpande och får betalt per månad för detta arbete. De flesta redovisningsbyråer kan ta hand om allt från bokslut, en gång i kvartalet eller en gång om året. Eller så tar de hand om all bokföring åt en. De kan även ta hand om alla deklarationer som ska ges in till Skatteverket en gång om året. De kan även ta hand om lönehantering, rapportering, skattebetalningar och momsbetalningar med mera.

Så istället för att ha dåligt samvete, så kan man överlämna till byrån att ta hand om ekonomin för företaget, så att man själv kan fokusera på sin catering och känna en glädje i sitt yrkesliv. Det ger en ännu mer energi.